Historien

om Region Varde Elitesport

I november 2013 kunne kræfterne bag Outrup Speedway Club præsentere Region Varde Elitesport. Baggrunden var et ændret krav fra Dansk Motor Union om, at alle speedwayhold i superligaen skal drives af et selskab. Dermed blev eliten skilt fra klubben, der stadig er fødekæde til superligaholdet.

Med etablering af Region Varde Elitesport valgte vi at superligaholdet skulle skifte navn fra Outrup til Region Varde Elitesport.

Sæson 2016

2016 blev et sandt jubelår for Region Varde Elitesport da det blev året hvor vi kunne lade os hylde som vinder af Metal Speedway League og dermed titlen som Dansk Mester 2016.

Det stod ellers ikke fra starten af 2016 skrevet i kortene, at det ville gå sådan da starten rent sportslig ikke var den bedste. Men den sportslige ledelse troede på holdet og truppen hele vejen igennem, og i sidste ende viste det sig at være den rigtig plan og strategi.

Region Varde Elitesport vandt grundserien, og dermed også retten til at arrangere selve finalen, og det blev en finale der vil gå over i historien som det bedste stævne nogensinde på Varde Motor Arena i Outrup. Perfekt sommervejr, perfekte baneforhold, og hele 4000 tilskuere på lægterne, og med den helt rette vinder gjorde det til en fantastisk aften. Også en stor tak til de 3 øvrige finalehold fra Slangerup, Holsted og Esbjerg der gjorde deres til det blev en spændende aften.

Vinderholdet bestod af Troy Batchelor, Sam Masters, Mads Korneliussen, Jonas B. Andersen og Mikkel B. Andersen.

Sæson 2015

2015 var år 2 i regi af Region Varde Elitesport, og igen i 2015 var der sportslig succes. Endnu engang formåede superligaholdet at kvalificere sig til Dansk Metal Superfinalen, og igen blev det til en 4. plads, altså lige uden for medaljerækken. Det var en bitter pille at sluge men da det hele var kommet lidt på afstand kunne Region Varde Elitesport trods alt glæde sig over en godkendt sæson.

Der var gennembrud til holdets unge C kører Jonas B. Andersen og fine præstationer af bla. Joonas Kylmakorpi der i 2015 kørte de fleste matcher for RVE.

Som i 2014 var der igen i 2015 TractorPulling på Varde Motor Arena i Outrup, og på trods af store udfordringer med pullingbanen der forsinkede starten på arrangementet blev det til en god dag for såvel aktive som tilskuere.

Årets nye tiltag var Speedway Rally, der blev afviklet efter hvert superliga stævne. Et meget spændende tiltag som fik godt tag i publikum, og som viser at en speedwaybane kan bruges til andet en speedway. Såvel TractorPulling som Speedway Rally er igen på programmet i 2016.04.15

Sæson 2014

I den første sæson som Region Varde Elitesport bød holdet på kørere som: Chris Holder, Antonio Lindbäck, Davey Watt, Mads Korneliussen, Jason Doyle, Krysztof Jablonski, Andreas Johnson samt et comeback til danske Charlie Gjedde.

2014 sæsonen blev på speedway fronten en succes, og gav en flot plads i Metal ligaens superfinale, hvor holdet kørte sig til en flot 4. plads.

2014 bragte også på en nyhed på Varde Motor Arena, hvor der for første gang Tractor Pulling på Outrup Speedway Center. Det blev en realitet efter en aftale mellem Region Varde Elitesport og Dansk Tractor Pulling, som sammen stod bag arrangementet. For at skabe de nødvendige rammer blev der etableret en 100 meter lang pulling-bane i centrum af den eksisterede ovale speedwaybane.